In Memoriam

Dinsdag 14 februari bereikte ons het bericht dat onze vakleerkracht bewegingsonderwijs en BSO-medewerker Maarten Peters betrokken was geraakt bij een zeer ernstig auto-ongeluk. Helaas hebben wij zojuist van zijn familie moeten vernemen dat Maarten als gevolg van dit auto-ongeluk is overleden. We hebben er geen woorden voor. 

 

Wie kende Maarten niet op onze scholen? Hij werkte immers, bevlogen en gepassioneerd, met alle kinderen tijdens de gymlessen en was een van de kartrekkers van de naschoolse opvang Hoera Chill Out in Heythuysen.  

 

Hoe trots was Maarten op, en deelde dat dan ook graag met zijn collega’s, zijn eigen huis in Venray maar er was meer positief nieuws. Iedereen zag het aan hem. Hij had in Anika onlangs een heel lieve vriendin gevonden en samen maakten ze al de eerste mooie plannen. Wat glunderde Maarten als hij hierover sprak. 

 

Afgelopen vrijdag zaten we op De Neerakker nog samen om tafel en spraken we over zijn ontwikkeling tijdens zijn ontwikkelgesprek. Wij waren trots, Maarten was trots. Ook tijdens dit gesprek vertelde hij over zijn vakantie en hoe blij hij was met zijn vakantie-uren. 

 

Helaas is het bij plannen maken gebleven. Veel te jong moeten we afscheid nemen van Maarten. Terwijl Limburg zich opmaakt voor drie dolle dagen, en ‘1000 sterre’ zal klinken, kijken wij naar boven naar ons sterretje. 

 

We wensen de familie van Maarten, vriendin Anika, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe. 

 

Namens de collega’s De Neerakker, De Leerlingst  en Hoera kindercentra,

 

Ron Aspers

Kim Hanssen