Nieuwsbrief Mediawijsheid
 maart 2016    De Neerakker

Internet en mediawijsheid is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van u en uw kind(eren).
Dit kan leiden tot problemen, of vragen bij u oproepen. De komende 10 weken krijgt u wekelijks een artikel te lezen met daarin tips en aanwijzingen over hoe u als ouder het beste om kunt gaan met het computer/ tabletgebruik en Mediawijsheid van uw kind(eren.)


Tieners online

Onze kinderen blijven onze kinderen. Zorgen voor hun veiligheid is onze hoogste prioriteit, die van ons en die van ouders.

Volgens een recente studie van de PewResearch Internet Project is 95% van de tieners online. In toenemende mate geven mobiele telefoons onbeperkt toegang tot internet. In sommige gevallen is de combinatie smartphones, apps en kinderen  een gevaarlijke combinatie waar ouders zich bewust van moeten zijn. Uit andere recente enquêtes blijkt dat onze kinderen nu gemiddeld 7 uur en 38 minuten per dag zijn aangesloten op de media - meestal op hun mobiele telefoons. 

Het is belangrijk dat ouders kennis hebben van apps die kinderen vanaf tien jaar graag gebruiken. Onderstaand een link naar een Engelstalige website waar 7 apps staan vermeld waarbij dit het geval is. 

Klik hier

Bron: Lifehack.org