Academische Opleidingsschool
Vanaf 2006 is onze school opleidingsschool voor 'Opleiden in school' (OIS). Sinds schooljaar 2012-2013 zijn we 'Academische Opleidingsschool' in samenwerking met  'De Nieuwste Pabo' van de Fontys Hogeschool Sittard. Daarnaast werken we intensief samen met de lerarenopleiding Hogeschool 'De Kempel' Helmond. 

Een 'Academische Opleidingsschool' creëert een leerklimaat waarin studenten en leraren op cademisch niveau werken aan onderzoeksvragen die gerelateerd zijn aan schoolontwikkeling.


We hebben 1e, 2e, 3e en 4e jaars studenten van 'De Nieuwste Pabo' in Sittard en van 'De Kempel' in Helmond. De studenten brengen 40% van hun opleiding op de basisschool door. De 4e jaars studenten, LIOers*,  werken al meer zelfstandig in de groep onder verantwoordelijkheid van de mentor (leerkracht) en de schoolopleider.  
 
De 3e en 4e jaars Pabo-studenten vormen samen met leerkrachten en een Pabo-docent een 'Community of Practice' (COP). In een COP wordt op academisch niveau gewerkt aan onderzoek dat belangrijk is voor de onderwijskundige ontwikkeling van de school.

Naast de Pabo studenten zijn er studenten van de opleiding 'onderwijsassistent' van de Gilde Opleidingen en het Summa College, studenten van de Sport Hogeschool en studenten pedagogiek of onderwijskunde. 
 
Alle studenten en stagiaires vallen onder de verantwoordelijkheid van de schoolopleider en de directeur (tevens eindbeoordelaar). 


*LIO - leraar in opleiding 4e jaars student